Ψέμα, φτώχεια και α-φιλότιμο: έτσι έμαθαν να διοικούν τα MME!

agelioforos-ptoxeysi

Την υπογραφή της οικογένειας Μπακατσέλου, με τη συνενοχή των εκδοτών Φώτη Μπόμπολα και Σταύρου Ψυχάρη, έχει το αναξιοπρεπές τέλος της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», που από το 1996 έφερε νέο άνεμο στην ενημέρωση της Βόρειας Ελλάδας.

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015 ο Βασίλειος Μπακατσέλος, τελευταίος από τη σειρά όσων τα τελευταία χρόνια διαχειρίστηκαν, με ολέθρια αποτελέσματα την τύχη της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι η επιχείρηση προχωρά σε παύση πληρωμών και καταθέτει αίτηση πτώχευσης.

Αυτήν τη «λύση» επέλεξε για μια επιχείρηση ενημέρωσης η εργοδοσία που:

ΑΠΕΛΥΣΕ 270 εργαζομένους από το 2011.

▪  ΜΕΙΩΣΕ όλες τις αμοιβές έως και κατά 30%.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΣΕ συστηματικά να πληρώσει, παρά τις έγγραφες συμφωνίες: οκτώ μήνες απλήρωτοι ήταν οι εργαζόμενοι στους οποίους ανακοινώθηκε η πτώχευση.

▪  ΥΠΟΚΡΙΝΟΤΑΝ ότι διαπραγματεύεται για «βιώσιμη λύση», κρατώντας με τον τρόπο αυτό σε καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας τους εργαζομένους. Στην ουσία  αποσπούσε απλήρωτη εργασία, κερδίζοντας χρόνο, για να επεξεργαστεί το προαποφασισμένο σενάριο της πτώχευσης.

Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για τη νομιμότητα αυτών και άλλων ενεργειών όσων διοικούν την ΕΒΕ ΑΕ, που εκδίδει τον «Αγγελιοφόρο». Η κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας, όμως, έχει τη δικαιοδοσία και το μέτρο να κρίνει την επιχειρηματική αξιοπιστία μιας οικογένειας η οποία:

▪ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕ, διά στόματος του ιδρυτή της εφημερίδας, Αλέξανδρου Μπακατσέλου, ότι ποτέ κανένας εργαζόμενος των επιχειρήσεών της δεν πρόκειται να χάσει έστω ένα ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ το φιλανθρωπικό έργο της, παραλείποντας να ομολογήσει ότι κατά ένα μέρος αυτό χρηματοδοτείται από απλήρωτη εργασία, χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία, απολύσεις εργαζομένων.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ επί χρόνια την εκδοτική ιδιότητα για να υποστηρίξει επιχειρηματικές και πολιτικές επιδιώξεις της, αλλά δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να στερήσει τη Βόρεια Ελλάδα από ένα Μέσο Ενημέρωσης.

Το κλείσιμο του «Αγγελιοφόρου» αποτελεί ένα ακόμη οδυνηρό μήνυμα προς τους φορείς και την κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας ότι απαιτείται επειγόντως συντονισμένη αντίδραση στο δίχως τέλος περιορισμό της ενημέρωσης στην περιοχή.

Θεσσαλονίκη, 31.10. 2015

Ανακοίνωση των συνδικαλιστικών σωματείων της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΗΠΤΘ

 

3 σκέψεις σχετικά με το “Ψέμα, φτώχεια και α-φιλότιμο: έτσι έμαθαν να διοικούν τα MME!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s