Β. Μπακατσέλος: κρατούμενος στο κτήριο του πατέρα του μετά την επ΄ αυτοφώρω σύλληψη!

rsz_xeiropedes5_533_355

Τον τίτλο του «αυτοφωράκια» επιβεβαιώνει πλήρως ο επιχειρηματίας Βασίλειος Μπακατσέλος, γιος του γνωστού βιομήχανου και εκδότη Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου.

Xτες (Τρίτη 5 Μαΐου), αργά το μεσημέρι, συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου για δεύτερη φορά σε χρονικό διάστημα 6 μηνών κατά την τέλεση νέου ποινικού αδικήματος – και μάλιστα ταυτόσημου με αυτό για το οποίο ήδη διώκεται από το Δεκέμβριο του 2014 –, δηλαδή την άρνηση καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών.

Ο υιός Μπακατσέλου εντοπίστηκε στο γραφείο του, στον 7ο όροφο της οδού Δαναΐδων 4, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τις 2 μ.μ. και προσήχθη αμέσως από άνδρες της ΕΛΑΣ στο αστυνομικό τμήμα της πλατείας Δημοκρατίας.

Η σύλληψη του έγινε και πάλι με συνοπτική διαδικασία, έπειτα από μηνύσεις που κατέθεσαν σε βάρος του τέσσερις (4) δημοσιογράφοι, μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής».

Οφειλές 5,5 μηνών

Ο κ. Μπακατσέλος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, της εταιρίας που εκμεταλλεύεται τις δύο εφημερίδες και εκδίδει σειρά άλλων εντύπων.

Οι 4 δημοσιογράφοι υπέβαλαν σε βάρος του ισάριθμες μηνύσεις, επειδή, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εκδότριας εταιρίας, δεν κατέβαλε σ΄ αυτούς τις αποδοχές του Απριλίου, όπως ο νόμος ορίζει. Στους ίδιους εργαζόμενους, αλλά και στο σύνολο του προσωπικού ο υιός Μπακατσέλου δεν έχει καταβάλει έως σήμερα τις δεδουλευμένες αποδοχές σχεδόν 5,5 μηνών. Μεταξύ άλλων, δεν έχει ακόμη εξοφλήσει το δώρο Χριστουγέννων του 2014, αλλά και το δώρο Πάσχα του τρέχοντος έτους.

Σε τακτική δικάσιμο

Ο υιός Μπακατσέλου παρέμεινε κρατούμενος στο Α.Τ. της πλατείας Δημοκρατίας για περίπου τρεις (3) ώρες. Ακολούθως, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας, ο οποίος άσκησε μεν σε βάρος του ποινική δίωξη για μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, αλλά αποδέχθηκε το αίτημά του να αφεθεί ελεύθερος, θεωρώντας πως έχει γνωστή διεύθυνση διαμονής και δεν είναι ύποπτος φυγής.  Έτσι, τον παρέπεμψε σε τακτική δικάσιμο, η οποία προσδιορίστηκε για τις 27 Ιουλίου 2015.

Προς υποστήριξη του αφερέγγυου επιχειρηματία έσπευσαν να προσέλθουν στο αστυνομικό τμήμα ο ετεροθαλής αδελφός του, Τζώρτζης Μπακατσέλος, ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος της εταιρίας, Παναγιώτης Χασάπης, και η γενική διευθύντρια της ΕΒΕ ΑΕ, Ιωάννα Μακρή.

Τους καταλόγισε δόλο!

Την υπεράσπισή του έστερξε να αναλάβει ο δικηγόρος της οικογένειας Μπακατσέλου, Παντελής Χαλβατζάκης. Εμφανώς εκνευρισμένος, ο κ. Χαλβατζάκης έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί  ότι από δόλο οι άνδρες του Α.Τ. της πλατείας Δημοκρατίας δεν παραπέμπουν αμέσως τον πελάτη του στον εισαγγελέα υπηρεσίας, αλλά αντιθέτως κωλυσιεργούν, θέλοντας έτσι να τον υποχρεώσουν να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύκτας.

Για δεύτερη φορά

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλειος Μπακατσέλος, γιος του Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου από τον πρώτο γάμο του, συλλαμβάνεται για δεύτερη φορά επ΄ αυτοφώρω κατά το τελευταίο εξάμηνο.

Στις 23  Δεκεμβρίου 2014 είχε προσαχθεί και πάλι με την ίδια συνοπτική διαδικασία από άνδρες της ΕΛΑΣ στο Α.Τ. της πλατείας Δημοκρατίας και είχε παραμείνει κρατούμενος για 24 ώρες, επειδή τότε δεν είχε καταβάλει, ως όφειλε, το δώρο Χριστουγέννων 2014 σε 108 εργαζόμενους.

Εναντίον του κ. Μπακατσέλου είχε στραφεί σύσσωμο το προσωπικό των εφημερίδων «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», καταθέτοντας έγγραφη καταγγελία στο Σώμα  Επιθεώρησης Εργασίας.

Για το αδίκημα της μη καταβολής του δώρου Χριστουγέννων 2014, το οποίο ακόμη δεν έχει εξοφληθεί, ο υιός Μπακατσέλου έχει ήδη παραπεμφθεί να δικαστεί, έπειτα από δύο αναβολές, στις 11 Ιουνίου 2015 στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

20141223_140100Στο κτήριο του πατέρα του!

Αξίζει να αναφερθεί ότι το κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος της πλατείας Δημοκρατίας, επί της οδού Δωδεκανήσου 4, θεωρείται… απολύτως οικείο περιβάλλον για τον Βασίλη Μπακατσέλο.

Κι αυτό, γιατί το πολυώροφο κτήριο όπου στεγάζεται το εν λόγω αστυνομικό τμήμα, υπάγεται εξ ολοκλήρου στην ιδιοκτησία του πατέρα του, Αλέξανδρου Κ. Μπακασέλου.

Το κτήριο της οδού Δωδεκανήσου 4 ενοικιάζεται επί σειρά ετών από τον πατέρα Μπακατσέλο στο ελληνικό Δημόσιο και εξυπηρετεί τις ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μίσθωμα προσεγγίζει τις 6.500 € το μήνα.

Έτσι, για δεύτερη φορά από το Δεκέμβριο του 2014 ο Βασίλειος Μπακατσέλος επέστρεψε χτες σε… γνώριμο περιβάλλον και παρέμεινε υπό κράτηση σε χώρο που αποτελεί προσωπική περιουσία της οικογένειάς του.

Αυτή τη φορά, πάντως, η παραμονή του ήταν ολιγόωρη, σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί προ εξαμήνου, όταν χρειάστηκε να διανυκτερεύσει στο κρατητήριο της Δωδεκανήσου 4, μέχρις ότου παραπεμφθεί την επόμενη ημέρα στην Εισαγγελία, για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Διαβάστε επίσης:

1. Σύλληψη Μπακατσέλου, υπό κατάρρευση ο «Αγγελιοφόρος»

2. Διώκεται ο υιός Μπακατσέλου, αναζητείται τώρα και ο πατήρ

3. Υιός Μπακατσέλου: δικάζεται Σάββατο, συσκέπτεται Δευτέρα

4. Απών ο υιός Μπακατσέλου, νέα δίκη μετά το Πάσχα του 2015

2 σκέψεις σχετικά με το “Β. Μπακατσέλος: κρατούμενος στο κτήριο του πατέρα του μετά την επ΄ αυτοφώρω σύλληψη!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s