Απών ο υιός Μπακατσέλου, νέα δίκη μετά το Πάσχα του 2015

Απών από το εδώλιο του κατηγορουμένου ήταν σήμερα, Σάββατο, το μεσημέρι ο επιχειρηματίας Βασίλειος Μπακατσέλος, ο οποίος είχε παραπεμφθεί να δικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, επειδή δεν κατέβαλε το δώρο Χριστουγέννων, συνολικού  ύψους 150.000 ευρώ, στους απλήρωτους εργαζόμενους του «Αγγελιοφόρου».

βέλη_01

O γιος του γνωστού εκδότη και βιομήχανου Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου δεν προσήλθε στην αίθουσα του Αυτοφώρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης και επέλεξε να εκπροσωπηθεί από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, Παντελή Χαλβατζάκη.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο κ. Χαλβατζάκης ζήτησε και πάλι να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης, επικαλούμενος αυτήν τη φορά την αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους. Το αίτημά μου έγινε δεκτό και το δικαστήριο ανέβαλε τη συζήτηση της υπόθεσης, παραπέμποντας τον κατηγορούμενο σε τακτική δικάσιμο, η οποία προσδιορίστηκε έπειτα από χρονικό διάστημα 6 μηνών, για τις 11 Ιουνίου 2015.

Διαμαρτυρίες εργαζομένων

Η απόφαση της προέδρου της έδρας προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια σε εργαζόμενους του «Αγγελιοφόρου» και σε στελέχη συνδικαλιστικών σωματείων, που  είχαν σπεύσει να παρακολουθήσουν τη δίκη, αλλά και να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Κι αυτό, γιατί είναι η δεύτερη φορά σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών που το  Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αναβάλλει τη δίκη του Βασίλειου Μπακατσέλου για το ποινικό αδίκημα της μη καταβολής του δώρου εορτών.

«Σας καταλαβαίνω, αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς», απάντησε η πρόεδρος του δικαστηρίου στις εύλογες διαμαρτυρίες εργαζομένων, που υποστήριξαν πως η εταιρία που εκπροσωπεί ο υιός Μπακατσέλου οφείλει τόσο το δώρο των Χριστουγέννων, ύψους 150.000 ευρώ, όσο και 5 πλήρεις μισθούς, ύψους 750.000 ευρώ.

Ο Βασίλειος Μπακατσέλος ανέλαβε τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος (ΕΒΕ) ΑΕ, της εταιρίας που εκμεταλλεύεται  τις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος», «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» και σειρά άλλων εντύπων, στις 19 Δεκεμβρίου, δηλαδή δύο ημέρες πριν από την εκπνοή της νόμιμης προθεσμίας για την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων.  Η πλήρωση της εν λόγω θέσης έγινε μετά την αιφνίδια παραίτηση του πατέρα του, Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου, ο οποίος προέβαλε δήθεν λόγους υγείας.

Ο υιός Μπακατσέλου συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου στις 23 Δεκεμβρίου, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του ΣΕΠΕ, έπειτα από καταγγελία των 125 απλήρωτων εργαζομένων. Παρέμεινε κρατούμενος για 24 ώρες στο αστυνομικό τμήμα της πλατείας Δημοκρατίας, επί της Δωδεκανήσου 4, και στις 24 Δεκεμβρίου οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου.

Η πρώτη αναβολή

Ωστόσο, ζήτησε και έλαβε την πρώτη αναβολή για 72 ώρες, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του και να μελετήσει ο δικηγόρος του τη δικογραφία. Την ίδια ημέρα, το δικαστήριο αποφάσισε ταυτοχρόνως να άρει την κράτησή του και έτσι ο υιός Μπακατσέλου αφέθηκε ελεύθερος.

Μετά και τη νέα, δεύτερη κατά σειρά αναβολή, που δόθηκε σήμερα, ο Βασίλειος Μπακατσέλος αναμένεται να δικαστεί για το ποινικό αδίκημα που φέρεται να έχει διαπράξει, δηλαδή την παρακράτηση του δώρου Χριστουγέννων του 2014, μετά τις… εορτές του Πάσχα του 2015.

Έως τότε ο νυν κατηγορούμενος θα μπορεί ανεμπόδιστα να ασκεί τα καθήκοντά του στην ΕΒΕ ΑΕ, εφόσον βεβαίως αυτή συνεχίσει να υφίσταται, αλλά και να αναπτύσσει χωρίς προσκόμματα τις λοιπές επιχειρηματικές δραστηριότητές του, είτε για λογαριασμό του ιδίου είτε για λογαριασμό του πατέρα του, Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου.

3 σκέψεις σχετικά με το “Απών ο υιός Μπακατσέλου, νέα δίκη μετά το Πάσχα του 2015

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s