Γιατί δε σέβεστε τις ζωές μας, αξιότιμε κ. Μπακατσέλο;

Η λέξη «ευρώ» έχει σβηστεί εδώ και μήνες από το λεξιλόγιο της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος AE, που εκδίδει τον «Αγγελιοφόρο» και τον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής».

emptypocket

Και όταν οι εργαζόμενοι ζητούν να προστεθεί ξανά στην καθημερινότητά τους, η απάντηση είναι ένα αδιάφορο ανασήκωμα των ώμων από τον εκπρόσωπο του εκδότη Αλέξανδρου Μπακατσέλου και γενικό διευθυντή της εταιρίας, δικηγόρο Παντελή Χαλβατζάκη.

Μόνη διέξοδος είναι πλέον τα δικαστήρια, για να αποδείξει ο καθένας από εμάς, τους 125 εργαζόμενους, ότι έχει ανάγκη το μισθό του, για να βιοποριστεί. Λες και πάμε για χόμπι στη δουλειά…

Χόμπι μπορείτε να έχετε μόνον εσείς οι πλούσιοι, κ. Μπακατσέλο. Εσείς μπορείτε να παίρνετε το μικροσκοπικό σκαφάκι σας ‒ με τις τρεις τουαλέτες, τις πέντε κρεβατοκάμαρες, το καλό σαλόνι και το δεύτερο, το καθημερινό ‒ και να πηγαίνετε βόλτα στο Αιγαίο έτσι, γιατί σκάσατε μέσα στο μικρούτσικο, στενό διαμερισματάκι σας, με τη μικρή βεραντούλα, με θέα την μπουγάδα της απέναντι παστρικιάς ‒ ωχ, μπερδεύτηκα, για το δικό μου σπίτι μιλάω…

Φιλοσοφικά… ερωτήματα

Εμείς έχουμε ξεχάσει τι θα πει χόμπι. Το «χόμπι» μας είναι να αναπτύσσουμε μεταξύ μας φιλοσοφικά… ερωτήματα του τύπου «Μήπως ακούσατε τίποτα;» (όχι για την παράσταση «Alexander the Great» βεβαίως, αλλά για τα δεδουλευμένα), «Θα μπει τίποτα;» (όχι, μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό, στους λογαριασμούς μισθοδοσίας αναφερόμαστε), «Θα κλείσει;» (όχι, δεν εννοούμε την πόρτα του ασανσέρ, αλλά την εφημερίδα όπου εργαζόμαστε).

Εμείς ούτε μισθό, ούτε αξιοπέπεια, ούτε ζωή.

Και έχουμε απέναντί μας έναν επιφανή οικονομικά πολίτη, που απολαμβάνει το σεβασμό της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης. Μακάρι να σας σέβονται πάντοτε, αξιότιμε κ. Μπακατσέλο.

Εσείς γιατί δε σέβεστε τις ζωές 125 ανθρώπων;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s