Ο εκδότης σε ρόλο… φαντομά και οι «αμέτοχοι» μέτοχοι

Tέσσερις μήνες και ο Νοέμβριος «τρέχει» κι αυτός απλήρωτος. Τέσσερις μισθοί ζωτικοί για 125 οικογένειες εργαζομένων, που περιμένουν με αγωνία να αποφασίσει ο εκδότης του «Αγγελιοφόρου», Αλέξανδρος  Μπακατσέλος, ο δικηγόρος του, Παντελής Χαλβατζάκης και οι λοιποί μέτοχοι εξ Αθηνών, δηλαδή ο Γιώργος Μπόμπολας και ο Σταύρος Ψυχάρης, να… ασχοληθούν με την εταιρία τους.

rsz_ekdotes-horz

Η τρόικα του «Αγγελιοφόρου»: ο εκδότης Αλέξανδρος Μπακατσέλος (αριστερά) και οι μέτοχοι Γεώργιος Μπόμπολας (μέσον) και Σταύρος Ψυχάρης (δεξιά)

Όλοι άφαντοι. Σαν το Φαντομά, το φανταστικό ήρωα γαλλικών αστυνομικών μυθιστορημάτων και ταινιών. Ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος, όπως μας ενημερώνουν επισήμως, είναι βαριά άρρωστος, ενώ οι άλλοι δύο συμμέτοχοι της εκδοτικής επιχείρησης, αυτοί οι εξ Αθηνών, όπως μας πληροφορούν αρμοδίως, δηλώνουν… αμέτοχοι και δεν ασχολούνται με τα του οίκου τους.

Τι θα πει, όμως, ότι ο εκδότης του «Αγγελιοφόρου» είναι βαριά άρρωστος; Τι σχέση έχει αυτό με τις ζωές μας; Και όταν τον βλέπουμε αγκαζέ με τους επίσημους του ΚΘΒΕ, τι να σκεφτούμε; Χαμηλώνει η εκτίμησή μας σε έναν οικονομικά εύρωστο επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης!

Τι θα πει, όμως, ότι οι άλλοι δύο συμμέτοχοι του «Αγγελιοφόρου» δεν ασχολούνται; Έχουν μερίδιο ευθύνης και υποχρέωση απέναντι σε αυτήν την εκδοτική εταιρία, δηλαδή σε εμάς, δηλαδή στις ζωές μας. Δεν είμαστε μηχανές, είμαστε άνθρωποι και από τον καθέναν από εμάς εξαρτάται και η ζωή ενός άλλου ατόμου, ενός παιδιού, ενός ηλικιωμένου, ενός ανέργου, η ζωή ολόκληρων οικογενειών.

Ποιος φταίει;

Βαρεθήκαμε τις διαφορετικές κάθε φορά υποσχέσεις, την ανακολουθία λόγων και πράξεων, την κοροϊδία. Βαρεθήκαμε την αδιαφορία. Όταν τους βολεύει, φταίνε οι τράπεζες. Άλλοτε φταίνε οι εξ Αθηνών, άλλοτε η κρίση, άλλοτε.. εμείς!

Συνεχώς βάζουν τον έναν εργαζόμενο απέναντι στον άλλον. Φταίνε οι υψηλόμισθοι, φταίνε αυτοί που δεν υπογράφουν ατομικές συμβάσεις, φταίνε αυτοί που προσφεύγουν στα δικαστήρια, φταίνε οι δημοσιογράφοι, φταίνε όσοι απασχολούνται στο τμήμα μάρκετινγκ,  φταίνε όσοι εργάζονται στο τμήμα μικρών αγγελιών, φταίνε όλοι οι εργαζόμενοι!

Γρανάζια της μηχανής

Σε κάθε επιμέρους τμήμα της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, της εταιρίας που εκδίδει τον «Αγγελιοφόρο» και τον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής», διαρρέουν διαφορετικές πληροφορίες.  Συνήθης τακτική. Τη μάθαμε, δεν περνάει πια. Τώρα είμαστε όλοι απέναντι σε έναν. Και είμαστε πιο δυνατοί.

Τελικώς, μόνον εσείς φταίτε, κύριοι ιδιοκτήτες του «Αγγελιοφόρου». Κανείς εργαζόμενος δε φταίει. Εμείς όλοι είμαστε τα γρανάζια αυτής της μηχανής από την οποία εσείς, κ. Μπακατσέλο, τόσα χρόνια προσθέσατε όχι μόνο στην περιουσία σας, αλλά και στο κύρος σας σε αυτήν την πόλη. Γίνατε, εκτός από βιομήχανος, και εκδότης, χάρη σε όλους εμάς, που επιδεικνύουμε μεράκι και αγάπη για τη δουλειά μας, από την οποία ταΐζουμε τις οικογένειές μας.

Οι δικαστές γνωρίζουν…

Το όνομά σας ακούγεται πλέον στις αίθουσες των δικαστηρίων. Οι δικαστές γνωρίζουν πια  το όνομα «Αλέξανδρος Μπακατσέλος» και, εάν κρίνουμε από την πρώτη απόφαση του Ειρηνοδικείου, που δικαίωσε έξι συναδέλφους μας, φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αποφάσεις, θετικές προς τους εργαζομένους που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη.

Γιατί εσείς μπορεί να αδιαφορείτε, να αρρωσταίνετε, να εξαφανίζεστε, αλλά πάντοτε είστε  ιδιοκτήτης του «Αγγελιοφόρου». Αυτό δεν μπορείτε να το κρύψετε, όπως δεν μπορείτε να κρύψετε και τις λαμπερές εξορμήσεις σας.

Μία από τις 125 φωνές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s