Ο εκδότης Αλ. Μπακατσέλος αντιμέτωπος με νέα απεργία

Μείωσε τις αποδοχές των εργαζομένων κατά 25% και απέλυσε δεκάδες άτομα. Εξανάγκασε άλλους τόσους σε εθελούσια έξοδο, περιόρισε δραστικά το κόστος μισθοδοσίας και επέβαλε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας.

dimosiografiaΩστόσο, ακόμη δεν έχει εξοφλήσει τους μισθούς του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου του 2013, ενώ οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο του 2014.

Ο λόγος αφορά στον εκδότη Αλέξανδρο Κ. Μπακατσέλο, επικεφαλής της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, της εταιρίας που εκδίδει τις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», όπως και σειρά άλλων εντύπων, και διαχειρίζεται τρία ενημερωτικά sites με ευρεία απήχηση.

Επιδεικνύοντας προκλητική αδιαφορία προς τους εργαζόμενους που απασχολεί, ο κ. Μπακατσέλος καταπατά συστηματικά τις διαβεβαιώσεις που ο ίδιος έχει παράσχει με την υπογραφή του και εξωθεί στη σφαίρα της ανέχειας 120 οικογένειες δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων.

Για τρίτη φορά

Για τους λόγους αυτούς οι δοικήσεις τριών συνδικαλιστικών σωματείων, της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΗΠΤ-Θ, που εκπροσωπούν σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων, κηρύσσουν σε όλα τα ενημερωτικά μέσα της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος νέα 48ωρη απεργία, η οποία αρχίζει σήμερα, Πέμπτη, στις 8 π.μ., και λήγει το Σάββατο, στις 8 π.μ.

Πρόκειται για την τρίτη 48ωρη απεργία που διοργανώνουν κατά τις τελευταίες 45 ημέρες τα προαναφερθέντα συνδικαλιστικά σωματεία, διεκδικώντας την καταβολή μισθών στα μέλη τους.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜ-Θ σημειώνει ότι ο εκδότης Αλέξανδρος Μπακατσέλος, από κοινού με τους άλλους δύο συνεταίρους του, Σταύρο Ψυχάρη και Γεώργιο Μπόμπολα, «δε δείχνει την παραμικρή προθυμία να ανταποκριθεί στις συμβατικές υποχρεώσεις του, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται διαρκώς οφειλές δεδουλευμένων και να καταστρατηγούνται έγγραφες δεσμεύσεις της εταιρίας».

Εξάλλου, η ΕΠΗΕΘ σημειώνει σε δική της ανακοίνωση ότι «η συστηματική καθυστέρηση καταβολής των μηνιαίων αποδοχών επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στην προσωπική ζωή των συναδέλφων μας, δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας και θέτει άμεσο ζήτημα βιοπορισμού (σ.σ. για τους διοικητικούς υπαλλήλους».

Τα τρία συνδικαλιστικά σωματεία καλούν τη διοίκηση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδας ΑΕ:

  • Να καταβάλει σε όλους τους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα που τους οφείλει.
  • Να τηρήσει εφεξής στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της έναντξ των εργαζομένων, αλλά και της ισχύουσας νομοθεσίας.
  • Να εγκαταλείψει κάθε είδους ελαστική σχέση εργασίας.

Σημειώνεται ότι η ΕΠΗΕΘ καλεί όλα τα μέλη της να παραστούν σε εργασιακή συνέλευση, η οποία έχει προγραμματιστεί για σήμερα, στις 9.30 π.μ., με κύριο θέμα συζήτησης την άσκηση επίσχεσης εργασίας.

Η διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα συγκαλέσει ή όχι εργασιακή συνέλευση των μελών της που εργάζονται στο εκδοτικό συγκρότημα του «Αγγελιοφόρου».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s